Markus Holmberg

Energihealer, entreprenör, företagsrådgivareJag har arbetat med energihealing sedan 2021 och har även en 15 årig bakgrund inom företagande och entreprenörskap.

Genom att använda min inkänningsförmåga går jag in med min energi i klientens system för att se och hjälpa till att frigöra blockeringar. Det kan vara undantryckta känslor, trauman, ellerandra personer, energier, eller tidigare liv som håller personen tillbaka. Genom att rensa systemet energimässigt hjälper jag personen att hitta tillbaka till sig själv och få en starkaresjälsnärvaro.

Jag jobbar även med företag som upplever att flödet i bolaget är blockerat och behöver hjälp att få energin i bolaget eller i arbetsteamet att flöda och balansera. Min erfarenhet inom energiarbete ikombination med min förståelse kring företagande och affärsutveckling ger mig en unik möjlighet att kunna bidra till verksamheten.

Sessionen börjar med att jag frågar vad klienten vill ha hjälp med och vi samtalar om det som kommer upp kring detta. Samtidigt jobbar jag energimässigt och använder min andligaförmåga för att frigöra blockeringarna så att vi kan skapa harmoni och flöde i systemet. Ingen session är sig lik, och ingen klient är sig lik, därför anpassar jag sessionen efter klientensförutsättningar och behov där de är just nu.

Ofta behövs det bara en session för att nå resultat och för att klienten ska kunna släppa det som håller tillbaka, och hitta ny energi att ta nästa steg framåt.


Min resa
Jag har alltid gått in helhjärtat i det som jag tyckt varit intressant och som känts meningsfullt i livet. Oavsett om det var en sport, en relation, ett företag, skola eller energihealing så harjag alltid gett 110% för att det skulle bli så bra som möjligt. Länge lade jag den större delen av min fokus på karriär och att bli framgångsrik eftersom jag någonstans trodde att det skullegöra mig lycklig.

När mina drömmar sedan började gå i uppfyllelse 2016 märkte jag att det inte alls gjorde mig lycklig – snarare tvärtom. Jag förstod inte hur det kunde gå ihop. Om jag nu tjänade bramed pengar, hade massor av vänner, och bodde i en lyxig lägenhet i ett land där det alltid är varmt och soligt, varför mådde jag sämre än jag någonsin gjort förut?

Jag insåg att jag behövde ändra på någonting i livet. Ganska snart sa jag upp mig från jobbet jag hade och bestämde mig för att flytta tillbaka till Sverige. När jag kom hem berättade jagför flera vänner om vad jag gick igenom och jag blev rekommenderad att läsa ”The Power of Now” och ”A New Earth” av Eckhart Tolle. De gav mig många nya perspektiv och insikteroch blev början av min resa inom personlig utveckling och spiritualitet.


Meditation blev också en väldigt viktig del av mitt liv som jag praktiserade varje dag. Det var som en superkraft att inse att jag inte är mina tankar och att jag kan vara medveten om minakänslor utan att identifiera mig med dem. Eftersom jag alltid varit väldigt vetenskapligt lagd så var det också skönt att se att det fanns mycket bevis kring fördelarna med meditation. Detvar inget jag behövde ”tro” på och jag kände själv hur jag mådde bättre och bättre av det.

Samtidigt som jag utforskade denna nya värld av personlig utveckling och meditation dök det upp möjligheter att jobba med företagande igen. Jag blev delägare i ett biotech företagoch ett mjukvara bolag som jag delade min arbetstid emellan, och jobbade med finansiering, försäljning och affärsutveckling.Jag jobbar inte aktivt i dessa bolag längre, utan lägger numera minfokus på att jobba med energihealing och att hjälpa människor på djupet.

Men att jobba med energier och andlighet var verkligen inte något självklart för mig från början. När jag först hörde talas om ”healers” från en god vän trodde jag att han skämtade. Mennyfiken som jag var kunde jag inte låta bli att testa. Jag trodde egentligen inte på ”energier” och var väldigt skeptisk, samtidigt som jag var öppen för att ta emot nya perspektiv och sevad som skulle hända.

Jag hade min första session med Anders Knutas (grundare av LifeForum) under våren 2018. Han började direkt berätta massa saker om mig som han omöjligt kunde ha vetat. Han berättade om min uppväxtoch relationer och hur jag har påverkats på ett sätt som jag själv aldrig kunnat sätta ord på, men som stämde precis på hur jag kände mig. Många gamla känslor kom upp till ytan.

När Anders frågade om jag ville frigöra dessa gamla känslor och blockeringar sade jag självklart ja. Det började välla fram känslor i mig och när det släppte kände jag mig friareoch lättare än vad jag gjort på länge, om någonsin. Jag vart så förvånad och imponerad – hur kan han bara sitta där några meter ifrån mig, och påverka mig energimässigt så att detbara väller fram känslor inom mig? Även om någon kan vara väldigt duktig på att läsa av människor, så var känslorna som kom inget påhitt. Det var verkligen på riktigt! Det vände upp och ner på hela min värld och jag kände att jag bara måste förstå hur det härfungerar.

Vid slutet av sessionen hos Anders ville jag direkt boka flera, men då sa han att jag behövde vänta ett tag innan nästa gång. Det var viktigt att det som hade hänt fick landa ordentligtinnan jag tog tag i ytterligare utmaningar som jag kände att jag hade och ville ta upp. Jag kände att det gav mycket kredibilitet till honom – han ville verkligen klientens bästa, dethandlade inte om att tjäna pengar. Jag tyckte också att det var häftigt att det inte behövdes 5-10 sessioner för att nå resultat som det ofta gör när man går till en psykolog eller terapeut.

Inom healingen så dyker det ofta upp tidigare liv som påverkar oss i detta liv. Men trots det jag varit med om så var jag fortfarande skeptisk till att det fanns ”tidigare liv”. Jag hade varit på ett 10 dagars Vipassana silent retreat där man också pratade om tidigare liv men jag hade alltid skrattat åt just det konceptet. Detta ändradesnär jag var på resande fot med några vänner i Kanada. En av dem läste en bok som hette ”Many Lives, Many Masters” av Brian Weiss. Hon tyckte att jag borde läsa den och gav den tillmig, trots att hon själv inte hade läst klart den.Jag blev helt fängslad av boken.


Den är skriven av en psykolog som testade att arbeta med hypnos för att hjälpa en klient eftersom inget annat verkade hjälpa. Istället för att komma tillbarndomen för att frigöra saker som hänt där, kom klienten till ett tidigare liv och när det frigjordes, frigjordes även hennes problematik i detta liv. Han dokumenterade sina upptäckter i denna bok och jag kände för första gången att det kan vara sant att vi levt många liv och kommer antagligen leva många fler.Sedan dess har det kommit upp känslor från många tidigare liv för mig där jag varit alltifrån enbyggarbetare till en kunglig rådgivare, från en slav i Egypten till en fattig bonde, och mycket mer. När dessa frigjorts har jag känt att jag kan leva mer ifrån hjärtat och nuet i det här livetoch att rädslor och andra känslor som var kopplade till de liven släpper och påverkar inte alls på samma sätt som tidigare. Det blir väldigt tydligt när man själv upplever frigörandet,känslorna och effekterna efteråt, oavsett om man tror på det eller ej.


Jag tänkte att det är bra att testa massor av olika energiarbetare för att utforska denna nya värld. Jag fick braerfarenheter från flera av dem, men vid ett tillfälle råkade jag faktiskt illa ut. Ledaren på det retreatet öppnade upp mitt energisystem alldeles för mycket och för fort, vilket slutade med att jag fick en psykos dagen efter jag hade kommit hem. Viktigt att nämna är att det inte hade tagits några substanser, det som hände var helt på ett energimässigt plan.


Jag hamnade på sjukhuset i en hel vecka och var inte vid medvetande i flera dagar. Dageninnan jag kom tillbaka till medvetande på sjukhuset hade Anders kontaktats av min familj och dåvarande flickvän. De hade blivit väldigt oroliga när de inte kunde få tag på mig och undrade om han kunde hjälpatill. Han arbetade energimässigt i många timmar för att bryta avtal som skapats, rensaenergier och för att hämta tillbaka själen till kroppen eftersom den höll på att lämna. Nästa dag vaknade jag upp och kände mig mer tillbaka vid medvetande igen. Jag trodde att det bara hade gått 2 dagar när det isjälva verket hade gått 6.


Ledaren från det retreatet jag varit på tog aldrig ansvar för det som hände, och när jag träffade honom igen hade han heller inga bra förklaringar som jag kände stämde. När jag sedan hade en session med Andersföll allt på plats och jag kände en stor lättnad över att förstå vad somhade hänt. Han plockade bort energierna som inte skulle vara där, och jag började känna mig mer tillbaka men det tog det mig nästan ett år att återhämta mig helt från den upplevelsen.

Samtidigt som det var väldigt jobbigt och jag aldrig skulle vilja göra det igen, så var det en väldigt lärorik och ögonöppnande erfarenhet. Det var en viktig läxa för mig att förstå att jaginte kan lita på vem som helst med min energi och att alla healers inte är gjorda av samma skrot och korn. Det går inte att lita blint på att andra vet vad de håller på med bara för att dejobbar med healing eller säger att de är mediala. Det är viktigt att ifrågasätta och lita på sin egen känsla om vad som känns rätt.


När jag hade återhämtat mig gick jag även alla kurser på LifeForum, och jag började även i meditationsgruppen som träffas varannan onsdag på Värmdö och varannan onsdag i Norrtälje. Det varunderbart att ha ett forum där vi kunde diskutera fritt om spiritualitet och hjälpa varandra där vi sitter fast. Jag började även jobba med energihealing på mässor tillsammans med LifeForum och utvecklade många olika verktyg som jag har stor användning för idag när jag jobbar med klienter. I samma veva träffade jag även min flickvän som jobbar som psykolog och som även samarbetar med LifeForum. Vi har varit tillsammans sedan dess och bor nu med vår katt ute i naturen utanför Norrtälje. Det harvarit en otrolig resa tillsammans och vi hjälper varann att verkligen läka på djupet.

För mig går andlighet och personlig utveckling hand i hand och kan appliceras på alla områden i livet. I takt med att jag jobbar med mig själv och frigör blockeringar, kommer till nyainsikter och släpper det gamla, så blir jag också mer inkännande, får bättre koll på vem jag är som människa och själ, och kan därmed också hjälpa andra. Vi har alla detta inom oss, vibehöver bara komma i kontakt med det. Vi har alla potentialen inom oss att vara ett med vår själ och leva utifrån hjärtat.

Välkommen att boka en tid hos mig på bokadirekt-Länk.


Utbildningar
LifeForum Kurs 1-5

LifeForum Hypnos 1&2

Minervas – Grundläggande kurs i att starta eget inom healing

B.Sc. Industriell Ekonomi med Biotech inriktning, Kungliga Tekniska Högskolan.
M.Sc. Entreprenörskap och Affärsdesign, Chalmers Tekniska Högskola.


I have been working with energy healing since 2021 and also have a 15-year business background in the tech industry.


During a session, I tune into the clients energy system and work to help release energy blockages. These could be in the form of suppressed or difficult emotions, traumas, energies, previous relationships, or even past lives that are holding the them back. Each session is unique and I adjust according to their needs and requests. By clearing the system energetically, I help the individual reconnect with themselves and attain a stronger soul presence to live here and now.


I also work with companies experiencing blockages in their flow and needing assistance in getting the energy flowing and balancing within the company or the work team. My experience in energy work combined with my understanding of business gives me a unique perspective to contribute to the organisation. ¨


The session begins with me asking what the client wants help with, and we discuss anything that arises regarding this. At the same time, I work energetically to release blockages so that we can create harmony and flow in the system. No session is the same, and no client is the same, so I tailor the session to the client's conditions and needs where they are right now.


Often, only one session is needed to achieve results and for the person to let go of what is holding them back, and find new energy to take the next step forward.
My journey

I have always wholeheartedly pursued what I found interesting and meaningful in life. Whether it was a sport, a relationship, a business, school, or energy healing, I always gave my all to make it as good as possible. For a long time, I focused most of my attention on my career and becoming successful because I believed somewhere that it would make me happy.


When my dreams started coming true in 2016, I noticed that it didn't make me happy at all – quite the opposite. I couldn't understand how it could be. If I was making a lot of money, had plenty of friends, and lived in a luxurious apartment in a country where it's always warm and sunny, why did I feel worse than ever before?


I realized I needed to change something in my life. Quite soon, I quit my job and decided to move back to Sweden. When I returned home, I shared what I was going through with several friends, and I was recommended to read "The Power of Now" and "A New Earth" by Eckhart Tolle. They provided me with many new perspectives and insights, marking the beginning of my journey into personal development and spirituality.


Meditation also became a very important part of my life, which I practiced every day. It was like a superpower to realize that I am not my thoughts and that I can be

aware of my feelings without identifying with them. Since I've always been very scientifically inclined, it was also comforting to see that there was a lot of evidence regarding the benefits of meditation. It wasn't something I needed to "believe" in, and I felt myself getting better and better from it.


While exploring this new world of personal development and meditation, opportunities to work in business arose again. I became a partner in a biotech company and a software company, dividing my working time between them and dealing with financing, sales, and business development. I am not actively involved in these companies anymore, as I now focus on working with energy healing and helping people on a deeper level.


However, working with energies and spirituality was definitely not something obvious to me from the beginning. When I first heard about "healers" from a good friend, I thought he was joking. Curious as I was, I couldn't resist booking a session. I didn't really believe in "energies" and was very skeptical, while also being open to receiving new perspectives and seeing what would happen.


I had my first session with Anders Knutas (founder of LifeForum) in the spring of 2018. He immediately started telling me things about myself that he couldn't possibly have known. He talked about my upbringing and relationships and how I had been affected in a way that I could never articulate but resonated exactly with how I felt. Many old feelings surfaced.


When Anders asked if I wanted to release these old feelings and blockages, I naturally said yes. Emotions welled up within me, and when they were released, I felt freer and lighter than I had in a long time, if ever. I was so surprised and impressed – how could he just sit there a few meters away from me and energetically affect me so that emotions just poured out of me? How could he sense emotions that I had not been able to sense in myself? Even if someone can be very skilled at reading people, the emotions that surfaced were not fabricated. It was really happening! It turned my whole world upside down, and I felt I just had to understand how it worked.


At the end of the session with Anders, I wanted to book more sessions immediately, but he told me I needed to wait a while before next time. It was important that what had happened settled properly before I tackled any more challenges I felt I had and wanted to address. I felt this gave him a lot of credibility – he genuinely wanted what was best for the client; it wasn't about making money. I also thought it was nice that it didn't take 5-10 sessions to achieve results, as it often does when you go to a psychologist.


In healing, past lives often come up that affect us in this life. Despite what I had experienced, I was still skeptical that there were "past lives." I had been on a 10-day Vipassana silent retreat where past lives were also discussed, but I had always laughed at that concept. This changed when I was traveling with some friends in Canada. One of them was reading a book called "Many Lives, Many Masters" by Brian Weiss. She thought I should read it and gave it to me, even though she hadn't finished reading it herself. I was completely captivated by the book.


It's written by a psychologist who tried using hypnosis to help a client because nothing else seemed to work. Instead of going back to childhood to release things that happened there, the clients subconscious went back to a past life, and when that was released, her issues in this life were also resolved. He documented his findings in this book, and for the first time, I felt that it might be true that we have lived many lives and will probably live many more. Since then, emotions from many past lives have surfaced for me, where I've been everything from a construction worker to a royal advisor, from a slave in Egypt to a poor farmer, and much more. When these have been released, I have felt that I can live more from the heart and present in this life, and that fears and other feelings connected to those lives no longer affect me in the same way as before. It becomes very clear when you experience the release, the emotions, and the effects afterwards, regardless of whether you believe in it or not.


I thought it was good to try out lots of different energy workers to explore this new world. I had good experiences with several of them, but at one point, I actually had a bad experience. The leader of that retreat opened up my energy system far too much and too quickly, which resulted in me having a psychosis the day after I came home. It's important to mention that no substances were involved; what happened was entirely on an energetic level.


I ended up in the hospital for a whole week and wasn't conscious for several days. The day before I regained consciousness in the hospital, my family and then-girlfriend contacted Anders. They had become very worried when they couldn't reach me and asked if he could help. He worked energetically to bring me back, and the next day I regained consciousness. I thought only two days had passed when, in fact, six had.


The leader from that retreat I had attended never took responsibility for what happened, and when I met him again, he didn't have any good explanations that felt right to me. When I later had a session with Anders, everything fell into place, and I felt a great relief in understanding what had happened. He removed the energies that shouldn't be there, and I started to feel more like myself again, but it took me almost a year to fully recover from that experience.


While it was very tough, and I would never want to go through it again, it was a very instructive and eye-opening experience. It was an important lesson for me to understand that I can't trust anyone with my energy and that not all healers are cut from the same cloth. You can't blindly trust that others know what they're doing just because they work with healing or say they are psychic mediums. It's important to question and trust your own feeling about what feels right.


After recovering, I also attended all courses at LifeForum, and I also joined the meditation group that meets every other Wednesday in Värmdö and every other Wednesday in Norrtälje. It was wonderful to have a forum where we could freely discuss spirituality and help each other where we're stuck. I also started working with energy healing at fairs together with LifeForum in 2021 and developed many different tools that I find very useful today when working with clients. Around the same time, I also met my girlfriend, who works as a psychologist and also collaborates with LifeForum. We've been together since then and now live with our

cat in the countryside outside Norrtälje. It has been an incredible journey together, and we help each other truly heal deeply.


For me, spirituality and personal development go hand in hand and can be applied to all areas of life. As I work on myself, release blockages, gain new insights, and let go of the old, I also become more empathetic, gain a better understanding of who I am as a person and soul, and thus can also help others. We all have this within us; we just need to connect with it. We all have the potential within us to be one with our soul and live from the heart.


Feel free to book a session with me via the link on bokadirekt or send me a message if you have any questions at all!


Education:

LifeForum Courses 1-5

LifeForum Hypnosis 1&2

Minerva's – Basic course in starting your own business in healing

B.Sc. Industrial Engineering with Biotech focus, Royal Institute of Technology.

M.Sc. Entrepreneurship and Business Design, Chalmers University of Technology.