Ulrika Folcke


Energihealer

Hypnoterapeut

LivscoachLängtar du också efter frihet? Önskar du att släppa taget om det förflutna och inte låta tidigare trauman eller identiteter begränsa dig? Det jag brinner extra för att det går att må fantastiskt bra och inte bara fungera. Att hitta styrkan och tilliten på nytt, när livet utmanar. Min främsta egenskap som energihealer är att jag ser klienterna på djupet: era styrkor och potential.

Under session utforskar vi vart du är i din nuvarande situation, dina mål och vad du behöver för att komma vidare. Jag använder mig främst av energihealing under sessionen för att hjälpa till att lösa upp blockeringar, men kan ha inslag av coaching vid behov.

Det som fascinerat mig när jag djupdyket i personlig utvecklig är många metoder är detsamma i grunden, men speglar olika perspektiv och har olika vägar till målet: att må bra på djupet. Jag är tacksam att jag fått olika perspektiv och verktyg med mig under min resa. Det perspektiv jag har fastnat extra för energihealing då det gett mig flest svar på de frågor jag haft.
Jag är utbildad hälso- och livscoach, hypnosterapeut och energihealer.

Min relation till andlighet och Lifeforum
Första gången jag träffade Anders hade jag precis börjat min första utbildning som coach och skulle sondera terräng i branschen. Jag hade aldrig varit i kontakt med andlighet och såg det som min uppgift att läsa på om olika metoder, även om jag aldrig skulle hålla på med andlighet själv.
Under min första session med Anders så kände jag hur energier rörde på sig i kroppen, fysiskt. Jag var inte beredd på att få sensationer i kroppen och kände skräckblandad förtjusning. Fascinerade men också livrädd att det kanske fanns något som var större än mig själv som inte går att kontrollera. Sessionen stannade hos mig och jag bestämde mig för att gå tillbaka. Jag ville veta mer, tills Anders förklarade att du vet väl att du också har förmågor…? Andligheten kom för nära och envis som jag var bestämde jag mig för att utforska ALLA vägar som inte innehöll andlighet, allt för att behålla min kontroll och identitet. Efter ett par månader tog min nyfikenhet över och jag gick tillbaka till Anders ”Jag vill lära mig, men säg inte till någon.” Det var starten på min spirituella resa.

De följande åren så gick jag regelbundet till Anders för att öppna upp ännu mer och lära mig hantera det jag alltid haft, men aldrig förstått mig på. Att förstå det andliga perspektivet, healing och energier. Med tiden gick jag Anders kurser och blev kär i det andliga perspektivet. Det visade sig även att Anders och jag har haft flera tidigare liv ihop där vi jobbat tillsammans med healing. Min först tanke var ”Näääe, inte ett till liv av samma” men idag är jag tacksam över att det blev ett liv till för vi har väldigt kul ihop på LifeForum, allihop! …och det känns verkligen som att komma hem, i det här livet också.

Min resa
Min resa startade som 19-åring när jag klev in till en psykolog och förklarad ”vi har sex veckor på oss att fixa det här för sen åker jag utomlands”. Jag hade under ett år kämpat med PTSD och som med tiden tog ett allt större grepp om min vardag. Jag gjorde allt för att inte se tillbaka på det som hade hänt, men dagliga flashbacks lät mig aldrig glömma. Aldrig helt. Jag hade bestämt mig för att flytta till Thailand i ett halvår och behövde fixa det här, gärna NU. Vi gjorde allt vi kunde på sex veckor. Det blev bättre, men inte helt bra. Jag fungerade, men levde inte. Psykologen fick mitt godkännande att skriva om min historia i en bok hon skrev på, det väckte en tanke i mig att någon dag hjälpa andra.

Åren gick. Jag försökte glömma och bestämde mig för att göra karriär. Bevisa för mig själv: mitt eget värde och hitta meningen med livet. Om jag hade allt så skulle resten lösa sig! Tjäna mycket pengar, resa så ofta jag kunde och köpte lägenhet i Vasastaden. För att spara tid bestämde jag mig för att jobba heltid som säljare samtidigt som jag pluggade en kandidat i företagsekonomi på distans. Allt skulle se bra ut och det såg bara ut, på ytan. Jag kom till en punkt där jag nått mina mål men var inte lycklig. Vardagen saknade en mening och jag körde i full fart mot en slutdestination som hette utbrändhet. Det jag kände på insidan skulle inte gå över eller växa bort, trots resor och framgångar.

Jag bestämde mig för att göra en helomvändning. Fördjupa mig i personlig utveckling och hitta mitt syfte som coach. Från den här punkten trodde jag att det bara kunde de bara gå spik rakt uppåt! Jag hade hittat attraktionslagen och jag kände för första gången att jag kunde få allt, utan att jobba dygnet runt. Lösningen var nära, men det blev inte riktigt så.. De kommande tre åren fick jag vända upp och ner på allt jag trott varit sant och möta allt jag inte ville se. En resa som var kantad med många ögonblick av eufori och lika många med ögonblick av förvirring och förtvivlan. Jag fick hitta mig själv, tappa bort mig och hitta mig själv igen på nytt. Flera gånger om.
Idag vet jag hur det är att leva, inte bara överleva. Att må fantastiskt, och inte bara bra.
Att få vara fri och inte ha några årsdagar för trauman. Att hitta balansen mellan storslagna drömmar och ta vara på det som är nu.

Utbildningar
Transcendental Energi Healing
Har gått Anders kurser, steg 1-4 där jag fått lära mig hur jag kan jobba med min egen energi och utvecklat mina andlighet. Kurserna ligger till grund för hur jag jobbar med energihealing idag.

Certifierad i Rapid Transformational Therapy, RTT
En metod som är framtagen av Marisa Peer, en av Englands mest framstående terapeuter. Hon har jobbat med hypnos i över 30 år och arbetat med många internationella kändisar. Metoden RTT är en kombination av hypnosterapi, psykoterapi, NLP, KBT och neurovetenskap.

Certifierad Hälsocoach, Institute for Integrative Nutrition
Utbildningen är framtagen av Joshua Rosenthal och drivs tillsammans med Deepak Chopra. Utbildningen fokuserar på holistisk hälsa och är mest känd för sina fanatiska gästföreläsare Gabby Bernstein, Daniel Amen, Sahara Rose, Dr Oz, Geneen Roth mfl.


Diplomerad KBT & ACT Coach, Livscoach Akademin
KBT står för kognitiv terapeutisk coaching och ACT står för Acceptance and Commitment therapeutic Coaching.


Mastery Method Coach, Institute for Coaching Mastery
Har gått Alyssa Nobrigas coaching program på ett år där hon lär ut sin egen metod inom coaching.  Alyssa är amerikansk coach och entreprenör. Hon har blivit omskriven i bland annat Forbes, New York Times och har blivit omnämnd som en expertcoach av Deepak Chopra.

Universitetsutbildning: Har en kandidat i företagsekonomi och läst kurserna Psykologi A, Motions- och hälsopsykologi och konsumentbeteende utöver min kandidat.