Angelica Strand

Samtalsterapeut,coach,
yogainstruktör


Mitt namn är Angelica. Jag är en lugn och inkännande person som med stor tacksamhet hjälper dig att hitta dina hållbara redskap i vardagen för att leva mer i balans, med kropp, sinne och själ. Upplever du hög stress eller utmattning, att du sitter fast i invanda tankemönster, en stress och otillräcklighet som förälder/ i familjelivet, sorg eller annan problematik där du känner att du inte kommer vidare? Tillsammans går vi till roten i vad det är som begränsar dig i ditt liv för att hitta dina hållbara redskap så att du kan förebygga att hamna i gamla spår igen. Jag stöttar i den personliga och andliga utvecklingen, för ökad förståelse och självkännedom. Jag lyssnar och möter dig där du befinner dig just nu. 

Återhämtningsterapi
I vårt samtal går jag intuitivt in med full närvaro och möter dig. Återhämtningsterapi är en metod där jag arbetar utifrån sex grundläggande steg, där acceptans och medveten närvaro är centrala begrepp. Den bygger på evidensbaserad forskning inom mindfulness, meditation och stresshantering. Hjälper klienten att göra de förändringar som behövs för en hållbar livsstil och för att förebygga återfall i stressrelaterad ohälsa. Metoden passar lika bra i förebyggande syfte för att främja psykisk ohälsa som i rehabiliterande syfte efter utmattning eller andra prövningar i livet.

Återhämtningsyoga, meditation, mindfulness och andningsankare:
Är kompletterande redskap där vi tar hjälp av kroppen, andningen, mindfulness och meditation för att få mer kontakt inåt, för att lyssna till signalerna, öka medveten närvaro och vara här & nu.

Egna erfarenheter:
Anledningen till att jag utbildade mig för att kunna hjälpa andra med stressrelaterad ohälsa, beror på att jag själv har en resa med utmattning bakom mig. Under min återhämtning startade även min personliga och andliga utveckling och jag lever nu ett liv där jag har en mer hållbar relation till stress med redskap som hjälper mig möta livet. Det har hjälpt mig leva mer närvarande och familjelivet med små barn har underlättats enormt mycket. Att lära känna mig själv och skapa en djupare förståelse var en av de viktigaste delarna för mig, samt att återfå kontakt med min intuition och känsla. Jag har gått igenom en inre läkningsprocess med hela känsloregistret för att inse att jag själv har det fantastiska ansvaret att skapa mitt liv som jag vill leva. 

En dag vaknade jag upp med insikten att jag behövde göra en förändring. Jag levde i “ekorrhjulet”, på autopilot och egostyrt. Jag hade olika fysiska besvär som värk, daglig migrän, konstant hjärtklappning och ångest under många år utan att förstå vad det var som orsakade detta. Samtidigt hade jag en stark känsla inom mig av att vara instängd. Min inre stress berodde inte bara på att det var för mycket i det yttre, det berodde även på att min själs inre längtan inte fick förverkligas!

Jag intresserade mig för hälsa och läkning genom holistiska sätt, jag ville bredda mitt perspektiv och förstå kroppens reaktioner. Jag började även ifrågasätta mina invanda sanningar för att hitta mina värderingar och leva mer autentiskt.

Idag lever jag i nära kontakt med min intuition och jag lever genom kärlek istället för rädsla, med stor tillit i livet.


Utbildningar:
dipl. holistisk återhämtningsterapeut
dipl. yogainstruktör återhämtningsyoga
Mindfulness & meditationslärare
coaching / Motiverande samtalVÄLKOMMEN att boka tid hos mig via Lifeforum bokadirekt.
Vi möts via videolänk på distans.